Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Adana’da modern hayvan barınağı için geri sayım başladı…

Adana’da modern hayvan barınağı için geri sayım başladı…

Canlı dostu Büyükşehir…

 

Canli dostu Büyüksehir…

 

Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimi hizla sürdürülen yeni ve modern hayvan barinaginin hizmete girmesi için sayili günler kaldi. Yeni modern barinagin devreye girmesiyle sokak hayvanlarina daha iyi bir tedavi ve yasam ortami saglanacak.

 

Adana Büyüksehir Belediyesi Tarimsal ve Kirsal Kalkinma Dairesi Baskanligi Hayvan Sagligi ve Yetistiriciligi Sube Müdürlügü Rehabilitasyon Merkezi, 7 gün 24 saat çalismalarina araliksiz devam ediyor.

Adana Büyüksehir Belediyesi Hayvan Barinagi personeli, Adana merkez ve ilçelerden gelen sahipsiz hayvanlarin tedavilerinin gerçeklestirilmesi, huzur ve saglikli bir ortamda hayatlarini devam ettirmelerini saglamak amaciyla 7 gün 24 saat anlayisi ile hizmet veriyor.

 

Hayvan barinaginin yüregi hayvan sevgisi ile dolu personelinin azimli çalismalari, terk edilmis, kötü muamele görmüs, canlari tehlike altinda olan birçok hayvani hayata döndürdü. Vatandaslarin 153 hatti üzerinden yaptigi ihbar ve rutin kontroller sirasinda yarali ve acil hastaligi olan sokak hayvanlari ekipler tarafindan toplanarak hayvan barinagina getirilerek burada tibbi müdahalesi yapilan hayvanlarin iyilesme süreci deneyimli ekipler tarafindan izleniyor. Sürecin tamamlanmasinin ardindan ise hayvanlar tekrar dogal hayata birakiliyor. Dogal hayatta yasama olanagi olmayan hayvanlar ise hayatlarinin geri kalanini hayvan barinaginda geçiriyor. Sokak hayvanlarinin her türlü ihtiyaçlarinin karsilandigi barinakta hayvanlar ameliyat edilerek eski sagliklarina kavusturuluyor.

YENI BARINAK IÇIN GERI SAYIM BASLADI

Sokak hayvanlarina daha iyi hizmet vermeyi amaçlayan Adana Büyüksehir Belediyesi, 117 dönüm arazi üzerine kurulu, tamamlandiginda Türkiye’nin en modern hayvan barinaklarindan biri olacak tesis için çalismalarina hiz verdi. Içerisinde kedi ve köpek evi, ameliyathane, klinik, asilama, kisirlastirma, at ve esekler için haralar, mutfak, soguk hava deposu, kafeterya, sahiplendirme ve dogal yasam alaninin bulundugu hayvan barinaginin hizmete girmesi ile birlikte sokak hayvanlari daha saglikli, daha hijyenik ve modern bir ortamda yasamini sürdürecek



Anahtar Kelimeler: Canlı dostu Büyükşehir…
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu